Održavanje dlake psa kod rase PomeranacAutor Brankica Gajić

Održavanje dlake kod Pomeranca je važan aspekt u brizi za ovu rasu. Pomeranci imaju dugu, gustu i meku dlaku koja zahtijeva redovitu negu kako bi ostala zdrava i lepa.

Evo nekoliko saveta za održavanje dlake kod Pomeranca:

1. Redvno četkanje: Pomeranci trebaju biti četkani svakodnevno kako bi se uklonili mrtvi dlake i sprečio nastanak čvorova.

2. Kupanje: Pomeranci ne trebaju biti kupani previše često, jednom mesečno je dovoljno, jer često kupanje može ukloniti prirodna ulja iz njihove kože.

3. Sušenje: Nakon kupanja, Pomeranca treba dobro osušiti peškirom, a zatim fenom za kosu na niskoj temperaturi kako bi se sprečila vlažnost koja može uzrokovati iritaciju kože.

4.Raščetkavanje : Pomerancima je potrebno raščetkavanje dlake, posebno na područjima oko ušiju, repa i nogu kako bi se spriječilo zapetljavanje dlake.

5. Hranjenje: Uravnotežena prehrana bogata proteinima i omega-3 masnim kiselinama pomaže u održavanju zdrave i sjajne dlake kod Pomeranca.

6. Poseta veterinaru: Redovni pregledi kod veterinara mogu otkriti zdravstvene probleme koji mogu utjecati na kvalitetu dlake kod Pomeranca.

Pravilnom negom, Pomeranci će zadržati svoju prepoznatljivu, luksuznu dlaku i uvek biti lepi i zdravi.

About The Author

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top