O nama

Odgajivačnica Pomeranca

Odgajivačnica Queenkellypoms u svojoj ponudi ima i pse rase pomeranski špic (pomeranac – bo).

Ova rasa je dobila ime po pokrajni Pomeranija u Nemačkoj, a popularnost su stekli kao psi kraljice Viktorije.

Pogodni su za ljude koji prvi put imaju psa, Reč je o psu tipa špic, koji je dobio ime po regionu Pomeranija koji je nekada pripadao Nemačkoj, a danas najvećim delom pripada Poljskoj.

Potomak je i blizak rođak krupnijeg nemačkog špica, a u nekim zemljama poznat je kao patuljasti špic.

Kao i svi psi tipa špic, potiču od krupnih radnih pasa iz arktičke oblasti koji su korišćeni u lovu, kao čuvari, pa čak i za nošenje tereta. Sam naziv „špic” potiče od nemačke reči koja označava nešto šiljasto, a dobili su ga zahvaljujući svojoj špicastoj glavi nalik na lisice.

Mnoge poznate ličnosti u prošlosti bili su vlasnici ove vrste pasa a među njima su slikar Mikelanđelo, Isak Njutn, kraljica Viktorija, Mocart a Šopen je posvetio valcer psu svoje devojke.

Pomeranci su visoki do 28 cm i težine su od 2 do 3.6 kg. Imaju pufnasto, debelo krzno a mogu biti u raznim bojama, najčešće su riđi i narandžasti ali takođe mogu biti i crni. Kako bi se odžao kvalitet krzna preporučeno je da se češljaju svakodnevno, jer je reč o psima koji se dosta linjaju. Takođe, poželjno je šišati ih bar jednom u 2 meseca.

Odgajivačnica pasa Queenkellypoms dugogodišnju tradiciju uzgoja malih pasa rase pomeranac kod nas mozete se uvek raspitati o rasi i doci i pogledati uslove u kojim ih drzimo i ljubavlju brinemo se o njima iskljucivo se bavimo prodajom cistokrvnih pomeranaca.

Scroll to Top